Fujifilm XT-30. Тест камери.

Fujifilm XT-30. Перші враження.

Привіт. Колись була в мене камера від Fujifilm XE-1. Прикольна камера на той час. Але мене не влаштовувала швидкість роботи. По фокусу було всьо оке. О ось по швидкості роботи самої камери якось не ульо. І ось прийшов час і я замінив її на XT-30. Дивився в сторону XT-3, але Fuji то не основна моя система - то я не бачу сенсу купувати топову в лінійці камеру.

Головне задача цієї камери - камера для подорожей (Canon 1Dx та 2-3 об'єктива в подорож кудись брати - то дуже дурна ідея)  та неспішних зйомок. Можливо, для студійних зйомок, але час покаже. 

Познімав в досить таки не простих умовах. Пасмурний день. Приміщення кафе, але з великим вікном.

Перше враження. Дуже швидка. Фокус дуже швидкий. Робота камери досить таки швидка. Якщо не лупити серіями. Єдиний нюанс що до фокусу - сьогодні основний на зйомці мав бути кіт. Але фокусування стояло по очам. То було проблематично переводити фокус з очей хазяйки кота на кота))) Але то все нюанси. Ще не до кінця розібрався з сенсорним монітором в режимі зйомки через видушукач. Постійно вмикались якісь незплановані функції))) Потрібно ще раз перечитати. А так навіть дуже зручно. Не звично малий розмір фотоапарату)

Що до камерного джипегу та равів. Камерний джипег навіть дуже гуд. Можна зразу публікувати фото з фотіку. Думаю, якщо розібратись зі всіма тонкощами налаштувань то імітацій плівок - має бути взагалі круто.

Рав тягнеться досить круто. Особливо з тіней. А ось з пересвічених частин кадру трішки гірше ніж в кенона. Єдиний нюанс - доведеться забути про всі пресети та стилі які у вас є під Canon. Не працюють. І редагування кольору та балансу трохи працює не так як на Canon. Можливо помиляюсь. Але витягнути ті кольора з раву, що я хотів і так щоб 1:1 з 1Dx в мене не вийшло) Спробував в LightRoom та  Capture One 20

Відео. Відео то трохи немоя тема. Але зняв і змонтував пару секунд. Знімав в 4К. Простенький монтаж та стабілізація по стандарту в IMovie та вивід в fullhd.

 Ну ось черга дійшла до прикладів.

 

В першу чергу камерний джипег

Далі обробка в Capture One. Базові речі не влізаючи в серйозну кольорокорекцію.

Далі в LigtRoom спробував свої стандартні налаштування але щось пішло не так. HSL та в кривих налаштування не підходять під canon. Вийшло жесть, але я маю то вам показати)))) Але, думаю, що то проблема не фуджи и лайтруму, а то проблема в моїй ліні, і, якщо трохи покрутити колір то можна виправити червоний і мадженту)

І трохи хотілось Вам показати ч/б

Вреження від камери дуже позитивне. Але потрібно навчитись робити їй нормально кольорокорекцію. Як бонус - відео. =)))

Ось такий вот перший тест камери. Навіть не тест, а перше враження. Будуть питання запитуйте)